15. oktober 2016

Jesenska ozimnica: kostanjev pire (preprost način)

 
Jesen je čudovit letni čas. Barvit in poln izvrstnih plodov, ki so zoreli skozi tople in sonca polne dneve. Pripravo ozimnice lahko združimo s prijetnimi izleti po gozdu in pripravo izvrstnih jedi iz domačih koncev.

Sestavine:
- kostanj (po možnosti čim večjegi)
- nekaj potrpežljivosti in dobre volje

Priprava:
V vsak kostanj na trebuščku z nožem zarežemo X. Kostanj dobro skuhamo v vodi (naj vre kakšno uro). Kuhan kostanj deloma ohladimo, nato pa izstisnemo iz lupine. In trara! Kostanjev pire je pripravljen. Lahko ga uporabimo takoj ali shranimo v zamrzovalnik, kjer bo počakal na naše kulinarično ustvajanje.
Npr. kostanjevo kremo ali kremasto kostanjevo juho ...
Ostali slatni recepti sledijo kmalu!


0 komentarji :

Objavite komentar